Meer info over bestellingen - levering - afhaling

Beste bezoeker,

Bedankt voor je bezoek aan onze website/webshop. We hopen dat deze aan jouw verwachtingen voldoet.

Graag willen we enige duiding geven over eventuele bestellingen, leveringen of afhalingen.

U zal merken dat alle producten in onze webshop momenteel enkel kunnen afgehaald worden.

Waarom geen mogelijkheid tot levering zal u zich afvragen?

Hier hebben we enkele redenen voor:

 

Zowel de olijfbomen als de fiberstone potten zijn stuk voor stuk uniek:

 

  • De olijfbomen omdat elke boom anders gegroeid en anders gevormd is, zelfs bomen uit dezelfde serie of van dezelfde prijs kunnen er nog totaal anders uit zien:

 Uit ervaring hebben we geleerd dat klanten graag zelf hun boom bij ons ter plaatse komen uitkiezen, die het meeste aansluit bij hun eigen voorkeur:      Knoestige of gladde stam, wijd vertakt of compact, hogere of lagere stam, …

Omdat het voor ons niet mogelijk is om van elke boom apart foto’s te nemen en die hier dan stuk voor stuk aan te bieden op de webshop, geven we er dan ook de voorkeur aan dat U bij ons ter plaatse uw eigen boom komt uitkiezen.

Op het moment dat u uw boom komt uitkiezen, kan u deze ook direct meenemen. De meeste bomen zijn makkelijk te vervoeren met een aanhangwagen en zo spaart u ook leveringskosten uit.

De bomen die in de webshop aangeboden worden, zijn dus voorbeelden van bomen om U een indicatie te geven van de grootte en prijs van de bomen.

Alle bomen worden bij ons op uw vervoer geladen met heftruck.

 

 

  • De fiberstone en ficonstone potten  omdat ze stuk voor stuk met hand gemaakt worden:

De foto’s die op de webshop staan zijn een goede weergave van de potten en de kleuren. Echter omdat alle potten met de hand gemaakt worden, kunnen er dus kleine verschillen per pot van eenzelfde serie zijn, zowel van afwerking als kleur.

Omdat we teleurstellingen bij eventuele online bestellingen en leveringen willen vermijden omdat de pot toch niet net de kleur of afwerking heeft die u wou, geven we er ook de voorkeur aan dat u de potten bij ons ter plaatse komt bekijken, zodat u zeker bent dat u de pot hebt die u wenst.

Op het moment dat u een pot bij ons ter plaatse komt uitkiezen, kan u deze ook direct meenemen.

Ook hebben veel potten extra grote maten, die voor eventuele levering verpakt dienen te worden op pallets van ca 120 x 120 cm. Voor levering van zulke pallets hangt er al vlug een vrij hoog prijskaartje aan.

Bovendien is er dan ook nog het risico van schade tijdens transport. De fiberstone en ficonstone potten die we aanbieden, zijn stuk voor stuk uniek en willen we ook met de grootste zorg behandelen. Indien we zelf levering zouden doen, zullen we deze potten zeer goed verpakken voor het transport zodat ze geen schade lijden. Maar wat als zou blijken dat er toch schade zou zijn aan een pot na levering? We willen alle discussies te vermijden of deze schade tijdens transport (onze verantwoordelijkheid) of na het uitpakken (uw verantwoordelijkheid) is ontstaan.

Bovendien, indien u een bestelling van potten zou plaatsen via de webshop inclusief  levering, heeft u wel een bedenktermijn van 14 dagen voor de aankoop op afstand en kan de pot evt terug gestuurd worden. Maar stel dat het dan toch niet de pot is die u wenst, moet u de pot terug zelf gaan verpakken voor transport en transporteur inschakelen, waardoor u zelf nog met deze kosten zit. Het risico van schade tijdens terugsturen nog niet meegerekend, waarvoor u op dat moment aansprakelijk bent.

De potten die in de webshop aangeboden worden, zijn dus ook meer bedoeld om u onze volledige collectie te kunnen tonen inclusief de prijzen. Uiteraard kunnen ze wel besteld worden via de webshop.

Op alle fiberstone en ficonstone potten geven we 2 jaar garantie op vorst- en uv bestendigheid. Indien u bij ons thuis een pot zou komen uitkiezen en kopen, zullen we u zelfs vragen om deze pot via uw smartphone of iphone te bestellen in de webshop, omdat u op die manier direct een aankoopbewijs/factuur hebt voor de garantie.

 

Om bovengenoemde redenen geven we er dus momenteel de voorkeur aan dat u zelf de olijfbomen en potten bij ons komt uitkiezen en deze zelf mee neemt. Wij hopen dat u onze redenen kan begrijpen.

We zijn wel de mogelijkheid aan het bekijken of bomen en potten kunnen geleverd worden met een transportfirma die een gepersonaliseerde levering kan aanbieden tegen een schappelijke prijs. Op dit moment hebben we die echter nog niet gevonden.

 

Lukt het u toch echt niet om een olijfboom of pot mee te nemen? Dan kunnen we zeker altijd bekijken welke mogelijkheden er op dat moment zijn om u verder te helpen.

 

Heeft u hierover nog vragen of eventueel zelf suggesties? Dan horen we die graag.